top of page

Corona maatregelen

UPDATE 5 november

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Corona maatregelen

Afgelopen dinsdagavond is aangekondigd dat er vanaf 6 november nieuwe maatregelen voor de amateursport en dan met name voor de binnensport van kracht zijn. Voor basketball betekent het dat naast de kantine, ook de sporthal voor personen van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk is met een Corona Toegangsbewijs (CTB). Personen die een functie hebben bij een wedstrijd, zoals coaches, scheidsrechters en juryleden, zijn niet CTB-plichtig. Meer informatie over de nieuwe maatregelen, is te vinden op de coronapagina van de NBB en de FAQ van NOC*NSF.

Het CTB wordt bij de ingang gecontroleerd en mensen met een geldige QR code krijgen een stempel zodat er zichtbaar is dat hun CTB is gecontroleerd. Met deze stempel kan je zowel de kantine als de sporthal in.

Natuurlijk moeten we ons allemaal houden aan de laatste richtlijnen vanuit de overheid omtrent COVID-19. De laatste informatie vanuit de overheid is te vinden via deze link. Daarnaast is de laatste informatie vanuit de NBB te vinden via deze link. Hieronder proberen we alles zo goed en duidelijk mogelijk op een rijtje te zetten:

 

Algemeen

 • Als bestuur van U.S. Basketball proberen we onze leden en bezoekers zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van de laatste richtlijnen. De richtlijnen van de overheid zijn in principe leidend en personen zijn individueel verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van de geldende richtlijnen en zich hier aan te houden.

 • In geval van overtreding van de richtlijnen/regels waarbij een boete wordt uitgedeeld (door bijvoorbeeld politie, handhaving) zullen desbetreffende individuen persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor deze boetes. U.S. Basketball aanvaardt hier geen aansprakelijkheid.

 • Informeer het bestuur per mail (bestuur@usbasketball.nl) wanneer je een positieve Corona test ontvangt en onlangs in de ACH bent geweest. Wij kunnen dan de juiste maatregelingen nemen en kijken of we anderen op de hoogte moeten stellen.

 • Boven alles geldt: Voel je je niet lekker? Heb je klachten als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. BLIJF DAN THUIS! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je anderen aansteekt.

 • Personen kunnen door coaches/trainers/bestuur U.S. Basketball worden geweigerd of naar huis worden gestuurd bij (vermoeden) van klachten als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

 • Volg de aanwijzingen van het bestuur en personeel van de AmtelCampusHal te allen tijde op.

 • In de hal zullen looproutes worden aangebracht. Houd je aan deze looproutes.

 • Beperk de nauwe contacten tussen de verschillende teams zoveel mogelijk te tot noodzakelijke contacten.

Regels op en rond het veld

 • Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan. Dit betekent dat coaches niet schreeuwen en dat teams niet yellen.

 • Trainen kan gewoon met je hele team, op het veld hoef je GEEN 1,5e meter afstand te houden. 

 • Ben je klaar met trainen, maak dan de gebruikte materialen schoon. 

 • De kleedkamers zullen WEL open zijn. 

bottom of page